Einstürzende Neubauten


Einstürzende Neubauten släpper nu den fjärde installationen av sin serie "Strategies against architecture". Man ska inte se dessa skivor som greatest hits-samlingar utan snarare som en sorts rapportering om de senaste årens utveckling.


För Einstürzende Neubauten är i mångt och mycket fråganom ett band i ständigt evolution. Alltid på jakt efter nya ljud, dekonstruktion av melodier och en jakt på nya uttryck. Ett experiment i musik som pågått sedan 1983 om man så vill.

Den fjärde given spänner över åren mellan 2002 fram till idag. Och faktum är att Einstürzende Neubauten blivit allt mer lättlyssnade med åren. De tidiga åren präglades av oljudet och den allmäna förstörelsen av melodier. Men på senare år har bandet utforskat det lågmälda uttrycket allt mer även om skramlet fortfarande allt är närvarande.

Ett sätt att närma sig Einstürzende Neubauten som ny för bandet är att lyssna på denna serie skivor baklänges. Börja med den senaste och gå bakåt. Långsamt komemr man då förstå vad det hadlar om.

Och du kan börja här.

Kommentarer